30 Mayıs 2012 Çarşamba

MÜJDE!! HELLO KITTY TÜRKİYE'DE

Dünyanın en ünlü moda ikonlarından 1974 doğumlu, anavatanı Japonya olan kedi HELLO KITTY, ikinci vatan olarak Türkiye'yi seçti. Japon hediyelik eşya ve oyuncak firması Sanrio tarafından 37 yıl önce yaratılan kedi bugün tüm dünyada bir fenomen. Ünlü tasarımcılara, markalara ilham kaynağı olan ikon, birçok çocuğun ise vazgeçilmez kahramanı. İstanbul'un Fethi'nin gerçekleştiği 29 Mayıs günü en güzel mekanda, Çırağan Sarayı'nda, gerçekleşen basın toplantısına o kadar heyecanla gittim ki anlatamam. Çünkü ben de bir çocuk annesi olup da hala ruhu çocuk kalanlardanım:) 
Toplantıdan aldığım notlar ise şöyle: Yıllık cirosu 6 milyar dolar olan marka, dünyada bir ilk olarak "HELLO KITTY WORLD" adı altında İstanbul Ataşehir'de açılacak. Peritozu firmasının 15 milyon dolarlık yatırımı ile hizmete giriyor. Markayı Türkiye'ye kazandıran Sanrio'nun ajansı Max Licensing desteği ve bu konseptin yaratıcısı Peritozu firmasının ortağı Beste Kaleli Tekelioğlu. Açılış için tahmini tarih yılın son çeyreğine denk gelen Ekim, Kasım Aralık ayları. Biraz beklememiz gerekecek:) Mekana gelince; 3000 metrekare kapalı alan, 400 metrekare bahçe alanı ile eğlence ve alışveriş merkezi. Bu yönüyle dünyada bir benzeri yok. İçerisinde ise yok yok: Oyuncaklar, bebek ürünlerinden 12 yaş altı kız çocuğu tekstili, aksesuarlar, kırtasiye malzemeleri, yatak takımları, büyüklere özel tasarımlar, mücevherler, ayakkabılar, çantalar, mutfak ürünleri... Bu alanın içinde yer alacak "Hello Kitty Town" ise tam bir modern eğlence köyü: fotoğraf stüdyosu, kuaför ve güzellik salonu, Hello Kitty ürünlerinin bulunduğu evler, markanın kurabiyelerini hazırlayan fırın ve arnavut kaldırımlarıyla...Markanın yüzü ise Tülin Şahin. Şimdilik bu kadar:) Önümüzdeki günlerde yeni detayları konuşuruz. Günler diyorum aslında birkaç ay var ama zaman o kadar hızlı geçiyor ki en kısa zamanda bu özel mekanda buluşacağız:) 


2 yorum:

  1. Hem sevindim hem üzüldüm. Ankarada olsaymış çok çok sevinirdim.:D

    YanıtlaSil
  2. :)) Yaklaşık 1 sene kadar yeni bir projede yer almayacaklarını söylediler ne yazık ki:((( Biz sizi İstanbul'a bekleriz:))

    YanıtlaSil