23 Mayıs 2012 Çarşamba

TAYLAN KÜMELİ'DEN MUHTEŞEM TAVSİYELER


Geçtiğimiz gün Beslenme uzmanı Taylan Kümeli eşliğinde süt ve süt ürünleriyle tanınan SEK markasının "SEK ile Yaza Merhaba" etkinliğine katıldım. Sütü çok seven ve tüketen biri olarak bu etkinliği kaçıramazdım. Sevgili Kümeli, bizi sütün ve süt ürünlerinin beslenme alışkanlıklarındaki önemi konusunda çok aydınlattı. Hepsini buradan yazmam mümkün değil, başlı başına özel bir konu. Ama ben özellikle yaz aylarına girdiğimiz şu dönemde mucize tavsiyeler beklediğinizi bildiğim için Taylan Hanım'ın bu konudaki tavsiyelerini paylaşmak istiyorum.  
Özellikle de diyet yaptığınız dönemlerde, sütü içemiyorsanız yoğurt, ya da ayran tüketmelisiniz. SEK, yaz aylarına özel yeni bir ayran serisi hazırlamış.Ben ayranı hiç sevmem ama orada tattığım SEK NANELİ AYRAN harikaydı. Kümeli, ayranı ara öğün olarak tüketebileceğinizi, açlığı bastırdığı, kan şekerini dengelediğini ve sağlıklı yaşam için çok önemli bir içecek olduğunu belirtti. Diyorsanız "Ayran içtiğim zaman şişkinlik oluyor ve rahatsız oluyorum" Bunun için ünlü diyetisyen bir tavsiye veriyor:"Ayranı soğuk değil de oda ısısında tüketirseniz gaz şikayetlerinin azaldığını hissedeceksiniz ". 
Eğer karın bölgenizde yağlanma probleminiz varsa Kümeli'nin bu önerisini mutlaka deneyin: "Gece yatmadan önce bir dilim ananas, yanında bir bardak süt ya da peynir. Bu mucizevi karışımı mutlaka deneyin, farkı göreceksiniz. Ayrıca bitter çikolata yediğiniz zaman mutlaka yanında bir bardak süt tüketin."  

Yaza girerken formu korumak için yapılması gerekenleri ise şu sözlerle özetliyor ünlü beslenme uzmanı: "Bol sıvı tüketin, günde 8 öğün beslenin, ara öğünleri ihmal etmeyin, 1 porsiyon meyve eşliğinde 1 bardak ayran ya da süt tüketin, Yemek yedikten en az 2 saat sonra uyuyun, yavaş çiğneyin, yağ tüketimini dengeleyin ve egzersiz yapın."
TAYLAN KÜMELİ'DEN BUZLU ÇORBA: 
Malzemeler: 10 yaprak pazı, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, 1 tane tavuk göğsü, 4 kaşık SEK Light yoğurt, İsteğe göre tuz, karabiber 
Yapılışı: Tavuk göğsü haşlanır, suyu süzülür. Suyuna pazı yaprakları doğranır ve pişirilip soğuması beklenir. İçine haşlanmış tavuk, maydanoz, dereotu, tavuk didiklenerek ilave edilir. Karışıma yoğurt ilave edilir, tuz ve karabiber eklenir. İsteğe göre servis tabağına buz parçaları koyabilirsiniz. 
TAYLAN KÜMELİ'DEN ŞEFTALİLİ YOĞURTLU MUS 
1 porsiyonu: 160 kalori. 
Malzemeler: 2 su bardağı SEK light yoğurt, 3 şeftali, 10 kayısı, 1 tatlı kaşığı doğal tatlandırıcı, 4 yulaflı diyet bisküvi, 10 nane yaprağı
Yapılışı: Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Şeftalileri yıkayıp soyun ve küçük küçük doğrayın. Yoğurtu robota alıp, şeftali, kayısı ve doğal tatlandırıcıyı ilave ederek püre kıvamında ezin. Hazırladığınız yoğurtlu püreyi 4 küçük kaseye paylaştırın. Üzerlerini alüminyum folyo ile örtüp buzdolabında birkaç saat bekletin. Nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder