13 Mayıs 2012 Pazar

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Dünyanın en güzel, en vazgeçilmez, en koşulsuz sevgisini yaşatan tüm annelerin "Anneler Günü" kutlu olsun. Sosyal medyada son zamanların en çok izleneni hiç şüphesiz Profilo Dayanıklı Ev Aletleri markasının "Yavrum seni like ettim" videosu. Bu özel günde anneleri unutmayan ünlü marka Doğan Egmont ile işbirliği yaparak bir kitap hazırladı: "Bir kere de 'peki annecim' de..." Kitap bana da hediye olarak geldi.  O kadar renkli, fikir verici ve eğlenceli hazırlanmış ki elime alır almaz keyifle sayfalarını karıştırdım. Yemek, pasta tarifleri, oyun önerileri, çocuklara çevre bilinci kazandırma, kriz anlarını yönetmek için önemli tavsiyeler... Kısacası anneliğin zorlu şartlarında pratik çözümleriyle yanınızda olacak muhteşem bir kitap. 
Profilo mağazalarından satın alacağınız ürünlerle hediye edilen bu kitap ayrıca D&R mağazalarında satışa sunuldu. Üstelik çok anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi ile. D&R mağazalarından alacağınız kitap satışından elde edilecek gelir Darüşşafaka Eğitim Kurumları'na, eğitimi desteklemek amacıyla bağışlanacak. 
Kitapta çok basit ve çocukların keyif alacağı yemek çeşitleri var ki tüm annelerin ilgisini çekeceğine eminim. Ben de sizlere çileklerin en taze olduğu şu zamanlarda aşağıdaki tarifi seçtim. Tüm annelere, kuzularına afiyet olsun:)

ÇİKOLATALI VE TAZE ÇİLEKLİ PANKEK

Malzemeler: 1 su bardağı süt, 3\4 su bardağı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 çorba kaşığı pirinç unu,1 adet yumurta, 2 çay kaşığı vanilya, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 tutam tuz, tavayı yağlayacak kadar tereyağı. 
Süslemek için: Çilek, pudra şekeri, çikolata sosu
Yapılışı: Pankek hamuru için tüm malzemeleri çukur bir kapta mikser ile iyice çırpın. Tabanı düz, yanmaz bir tavayı 1 çay kaşığı kadar yağ ile ısıtın. Pankek hamurundan küçük bir kepçe kadarını alın ve tavaya dökün. Her iki tarafını da hamurda gözenekler oluşana kadar pişirin. Yumuşak kalması için bir kağıt havlu içinde saklayın. Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın ve pankekleri servis tabağına dizin. Aralarına çikolata sosu sürün, dilinlenmiş çilekleri yerleştirin. Pudra şekeri serpin. Hemen servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder