29 Nisan 2012 Pazar

KUSURSUZ MAKYAJIN PÜF NOKTALARI

Benefit/Sugarbomb
Max Factor


 *** Göz altına kapatıcı sürmeden önce bu hassas bölgeyi mutlaka bir krem ile nemlendirin. Aksi takdirde kapatıcı, kuru cilde sürüldüğünde o bölgedeki ince çizgileri belirginleştirir.
***Dudak kalemini dudağınıza sürdüğünüz rujun bir ton koyusu seçin.
***Allık elmacık kemiklerine aşağıdan yukarıya doğru sürülür. Işıltılı pudra ise elmacık kemiklerine yukarıdan aşağıya doğru sürülür.
***Sıcak havada makyaj malzemelerinizi asla arabada bırakmayın, çok kaliteli olsalar bile bozulurlar. 
***Rimeli kullanırken fırçayı ileri geri hareket ettirmeyin. Bu şekilde rimelin içerisine hava ve mikroorginamalar girer. Rimeli kullanmadan önce fırçayı içinde çevirin.
***Yeşil gözlüler lila ve pembe tonlarını, mavi gözlüler şeftali, altın tonlarını kullanarak gözlerini daha belirginleştirebilirler.
***Burnunuzu daha küçük göstermek için ten renginizden biraz daha koyu olan bronzlaştırıcı bir pudrayla burnunuzun yanlarını gölgelendirin. Ya da cilde uygulanan fondotenden biraz daha koyu bir fondotenle de aynı işlemi yapabilirsiniz. Eğer burnunuz uzunsa gölgelendirme işlemi burnun ucuna yapılmalı. 
 ***Küçük gözleri büyük göstermek için göz makyajızı daha aydınlatıcı ve açık renklerle yapmalısınız. Gözaltındaki kirpik diplerine beyaz kalem uygulanmalı ve bol rimel. Koyu renkler gözleri küçük gösterir.
*** Makyaj temizleme ürününüz yanınızda olmadığında süper bir kurtarıcı vardır: zeytinyağı. Bir pamuğa döktüğünüz zeytinyağını makyajlı yüze sürün ve masaj yaparak yayın. Ilık su ile makyajınızı çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder