12 Eylül 2012 Çarşamba


Givenchy’nin yeni parfümü Dahlia Noir’ın The Plaza Hotel, Balmumcu’daki tanıtımına trafiğin yoğun olduğu bir iş çıkışı gittim. Trafikte geçen keyifsiz dakikaların ardından heyecan uyandıran bir organizasyona katıldığımızı içeriye girdiğimiz anda hissettik. Ortam hafif loştu ve parfümün kokusunu yansıtan gizemli bir havaya sahipti… Reklam başladığında merak uyandıran siyah perde aralanıyordu. Fabien Baron yönetmenliğinde yaratılan reklam filmi ile bir anlığına mistik ve şiirsel bir dünyaya misafir olduk. Siyah, şifon tül içinde derin bakışlarıyla Mariacarla Boscono bir kadından daha fazlasıydı... Rüzgarla uçuşan tül elbisesi içinde tapınakta dans eden bir tanrıça gibiydi. Tam da siyah Dahlia çiçeğini tanımlıyordu. Önce açtı ve sonrasında solarak kayboldu… Biz reklamın ardındaki gizemi yaşarken büyülü iki koku çoktan odaya hakim olmuştu. 

Dahlia doğada çok nadir bulunan, koyu pembe yaprakları olan, kokusuz bir çiçek. Kokusuz olan bu çiçeğe ruhu veren, ondan gizemli, akıllarda kalan kokuyu yaratan ise markanın kreatif direktörü Riccardo Tisci. Dahlia Noir, Riccardo Tisci öncülüğünde geliştirilen Givenchy’nin ilk ve en yeni kokusu. Koku EDP pudramsı ve EDT meyvemsi olmak üzere iki farklı şekilde tasarlanmış. Benim favorim Eau De Parfüm oldu. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki iki koku birbirinden çok farklı. Ben EDP’ye tam anlamıyla aşık oldum! Parfümü sıktığım anda sanki tenimi pudralarla dolu ince bir tül örtü kapladı. Ardından günün her saatine giden tazelik, insanda pozitif hisler uyandıran yenileyici duygular hissettiriyor… Pudramsı kokular insanı baştan çıkaran, mistik bir havaya sahiptir. Dahlia Noir EDP de bu etkiyi fazlasıyla yapıyor. Kokunun içeriğinde zambak, mimoza, gül gibi çiçekler, sandal ağacı ve paçuli gibi odunsu notalar var. Parfümün şişesi simetrik oranlarıyla ve mimari dokunuşlarıyla son derece yalın. Şişeyi elinizde tutarken dünyaca ünlü bir markanın tasarımcısının inceliğini ve kalitesini hissedebiliyorsunuz. Parfümün diğer versiyonu olan Eau De Toilette ise mandalina, limon, şeftali, mistik sandal ağacı, kehribar, gibi notalarla renklendirilmiş odunsu ve meyvemsi bir koku. Mistik yanınızı biraz da enerjili bir duruşla dengelemek istiyorsanız bunu tercih etmelisiniz. Dahlia Noir kadını, aynı Mariacarla Boscono gibi güçlü aynı zamanda naif, elegan aynı zamanda bohem ve kesinlikle gizemli… Ünlü model, Dahlia Noir kadınını mükemmel şekilde sembolize ediyor gizemli bakışlarıyla hep daha derine inmek istiyorsunuz. Ünlü tasarımcının da gözde modeli. Bir güzel başarı haberi de bizden. Parfümün reklam görsellerini Marcus Piggott ile birlikte Mert Alaş çekmiş. Bu yönüyle de biz bir başka sevdik Dahlia Noir’ı.
www.mascarammaxx.com 'da yazdığım parfüm haberim.

2 yorum:

  1. Merhaba, parfumun kaliciligi icin yorumunuz nasil :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, ilginiz için çok teşekkürler:) Sanırım mailleşmiştik sizinle:) Diğer okuyucular için de diyebilirim ki çok ağır, etkili ,buram buram kokan parfümleri seviyorsanız bu öyle bir koku değil. Doğal, tazeleyici, yenilik hissi uyandıran bir koku.

    YanıtlaSil